MaterialeguideULD

Uld består af pelsen fra forskellige pattedyr, derfor kan  prisen også variere meget. Uld er et utroligt alsidigt materiale, som er naturlig lugt resistent og håndterer fugt imponerende godt samt har  gode temperaturregulerende egenskaber. 

 

Fordele:        Temperaturregulerende, både i koldt og varmt vejr. Varmer selvom det bliver vådt, lugter ikke, er naturligt bakteriehæmmende

Ulemper:      Dyrt, nogle uldtyper kradser direkte mod huden.

 

TIP: Uld har en selvrensende egenskab. Du kan med fordel benytte lufttørring i stedet for vask

 

Miljøansvarlige alternativer  (vi har valgt at forkusere på)

 

RWS - Responsible Wool Standard

RWS er en uafhængig og frivillig organisation, der sikrer at fårene behandles  godt i forhold til deres friheder, og sikrer også bedste praksis i forvaltningen og beskyttelsen af jorden.BOMULD

Bomuld er et naturfiber, der plukkes fra bomuldplanter. Det bruges i mange tekstiler lige fra et par jeans, en T-shirt og til et par snørrebånd.

 

Fordele:         Bomuld er blødt, behageligt,  fleksibel, åndbar og absorberende.

Ulemper:       Meget ens udtryk, absorberer meget vand/sved.

 

Almindelig bomuld:

Konventionel bomuld er den mest anvendte bomuldsart - også kaldet ”traditionel” eller ”almindelig” bomuld. For konventionel bomuld er der stor brug af gødning og andre kemikalier, og derudover kræver produktion af bomuld masser af vand.

 

TIP: Bomuld  åbner sig ved høje temperaturer og er derfor godt at vaske ved høje grader. (husk dog altid at læse vaske ansvisning på tøjet)

 

Miljøansvarlige alternativer  (vi har valgt at forkusere på)

 

Økologisk bomuld:

Økologisk bomuld betyder, at bomulden dyrkes uden brug af pesticider og gødninger, det er en stor fordel for befolkningen og vores planet.

 

BCI - Better  Cotton Initiativ

BCI er en organisation, der uddanner bomuldsbønder for at få det bedste resultat i at have bomuldsområder. Her er fokus på at bruge mindre gødning, pesticider og mindre vand.VISKOSE

Er et regenereret  fiber baseret på træ, men gennemgår flere kemiske bearbejdnings- processer end andre natur fibre. Derfor kaldes det et regenereret fiber.

Viskose produceres med flere  kemiske processer, der bruger store mængder vand, energi og kemikalier, som både i produktion og bortskaffelse er et miljøproblem.

 

Fordele:         Viskose er fugtabsorberende, åndbar og behagelig at bære og falder flot. 

Ulemper:       I våd tilstand meget skrøbeligt, krøller let, krympe procent høj, knap så farveægte som silke eller polyester

 

TIP: Kan med fordel centrifugeres ved laver omdrejninger og hængetørre for at mindske krøl og bevarer holdbarheden i tøjet.  Viskose kræver ofte dampning eller strygning, 

(så vi anbefaler at få købt en damper) 

 

Miljøansvarlige alternativer  (vi har valgt at forkusere på)

 

FSC -Forest Stewardship Council – Forests For All Forever 

FSC er en uafhængig, nonprofit organisation, som beskytter skove til fremtidige generationer.

 

EcoVero ™

Ecovero er en nonprofit organation ,der bruger FSC certifiseret træ, samt fremstillingen af viskose fiberen køre i et lukket system, med genbrug af vand og kemikalier.POLYESTER

Polyester er et syntetisk materiale - en kemisk fiber, fremstillet af råolie/plastik. Det har mange forskellige strukturer og egenskaber. Der findes mange former for polyester og dets åndbarhed  er i store trænk afhængig af fiber kvaliteten og måden hvordan det er vævet  hvor gennemtrænglig fiberen er.

Polyester havde sin første storhedstid i 70’erne... ”Tænk” strikket træningstøj fra 70’erne, hvor det blev en berygtet metervare, som gav polyesteren det ry, det på mange måder stadigvæk har idag. Et ikke åndbart materiale.

I dag er polyester meget andet. Det er en fiber, der er udviklet og forfinet samt tilført egenskaber, man ikke får i andre materialer. Polyester er et menneskeskabt fiber med mulighed for udvikling og manipulering i den retning, vi ønsker... Derfor er det idag også den mest brugte fiber til high performance tøj.

 

Fordele:         Let, stærkt, farve ægte, glansfuldt, krøller ikke og priserne er forholdsvis lave

Ulemper:       Ikke så åndbart som naturfiber, tendens til statisk elektricitet.

 

TIP: For at vaske svedlugt væk - skal der bruges special vaskemiddel. Det samme som til  sportstøj, for at formindske statisk elektricitet brug skyllemiddel, når du vasker dit tøj.

 

Miljøansvarlige alternativer  (vi har valgt at forkusere på)

 

Genanvendt polyester:

Polyester er grundet fiberens holdbarhed en af de bedste fibre at genanvende. Det giver derved et mere bæredygtigtigt alternativ, hvor der bruges mindre CO2. Ved hjælp af genanvendt polyester hjælper vi med at holde flasker og anden plast ud af lossepladserne og verdenshavene.AKRYL

Akryl er et syntetisk materiale - en kemisk fiber.  Akryl er meget populær i strik, da den er god til at efterligne uld og mohair samt andre hårde fibre, kan med fordel bruges i et strikket kvalitet mix, da den kan bidrage med det touch der ønskes af strikken.

 

Fordele:         Kan efterligne dyre garner til en billigere pris, holder på form og farve 

Ulemper:       Ikke så åndbart som naturfiber, tendens til statisk elektricitet.
DUN

Dun kommer primært fra gæs, da gåsedun har en høj isoleringsevne og en god

bæreevne (letheden).

 

Fordele:         Høj isoleringsevne, hvilket giver en varm og let jakke

Ulempe:        Kræver en special vask og tørring.

 

Miljøansvarlige alternativer  (vi har valgt at forkusere på)

 

RDS - Responsible Down Standard 

RDS er en uafhængig, nonprofit organisation. Standarden beskytter dyrevelfærd, så dyrene lever under ordentlige forhold og  ikke plukkes levende.DENIM

Denim er et relativt tykt og robust materiale, der består af en twill trådet bomuld. 

Nogle gange indholder denim også både polyester og elastan. Materialet denim bruges normalt til jeans og denim jakker. Denim er god til at give et cool look.... den helt specielle Denimedge.

 

Materialet denim er hårdt ved miljøet med et meget stort vandforbrug.  Fremstillingen af et par jeans har et vandforbrug mellem 7000-8000 liter vand, og indigo farvningen er hård ved miljøet, hvis den ikke holdes i et lukket vandsystem.

 

Fordele:         Slidstærkt material, lang levetid 

Ulemper:       Vil ofte bestå i kvalitets sammensætningen, hvor jeansen ikke lever op til det ønsket formål. Selve denim twillen har ikke den store ulempe.

 

TIP: Du bør ikke vaske dine jeans så ofte som andre materialer. Vi anbefaler at du  nøjes med at vaske dine jeans hver 2 mdr.  Hvis du i mellemtiden syntes, dine jeans begynder at lugte, er et godt tip at putte dem i fryseren.  Det dræber bakterierne...

 

Miljøansvarlige alternativer  (vi har valgt at forkusere på)

 

Ozon og laser teknikker sparer begge meget vand. Total kan der spares mellem 70 og 80% af det totale vandforbrug. Skifte bomuldsfiberen i denim vævningen til et bæredygtigt alternativ som BCI eller 

organic cotton.Om Denim Hunter

Denim Hunter er et dansk jeansmærke, der er skabt af folk med meninger og holdninger til udvikling af tøj og mode. En virksomhed, der er 100% dedikeret til modebranchen og har tekstileksperter med mange års erfaring i udvikling og salg af tøj.

Hos Denim Hunter mener vi ikke, der er noget, der hedder idealmål, for kvinder er naturligt skabt forskellige. Derfor tilpasser vi tidens jeans, så de passer de fleste. For alle kvinder har ret til seje jeans!

COPYRIGHT © 2017